Srijeda, 08 Ožujak 2017 20:19

Pokojna baba i T.Š.Bonačić

Piše:

Tatjana Šimac Bonačić pokušat će postati gradonačelnica Dubrovnika. Ona vjeruje očito da može okupiti glasove ljevice i pobijediti HDZ i njihova kandidata Mata Frankovića. Realnost kaže da je to jako teško, ne zato što je Mato Franković dobar kandidat, već zato što je T.Š.Bonačić loš izbor SDP-a, svakako lošiji od Mladena Gojuna, mada to ne znači da bi Gojun na izborima prošao puno bolje.

Jednostavno, dubrovački SDP izgubio se u frakcijama, podjelama na „Gojunove, Tatjanine i Olgine ljude“, a ionako je u stranci ostalo premalo kvalitetnog kadra koji bi birači mogli prepoznati kao nekakav potencijal. Potencijal svakako ne izgleda Tatjana Šimac Bonačić, SDP-ova saborska zastupnica u dva mandata u kojima se za nju i o njoj malo toga čulo, a da od 2009. nije bila zamjenica gradonačelnika Andra Vlahušića za nju vjerojatno šira javnost ne bi ni znala da se bavi politikom.

Takva Tatjana Šimac Bonačić zapravo se izvanredno uklopila u polumrtvu stranku u Dubrovniku za koju se i uz najbolju volju teško sjetiti kada je netko od članova progovorio o nekom gradskom problemu, osim ako novinari samoinicijativno nisu zvali nekog za mišljenje.

Po takvom sustavu, reklo bi se nešto istočnije, „ne talasaj“, radila je i T.Š.Bonačić. Riječ je o političarki čije se mišljenje o nečem treba „tražiti svijećom“, o osobi koja izbjegava odgovarati na novinarska pitanja, doduše pristojno, kao što je suptilno izbjegavala i iznijeti svoje mišljenje o temama koje „talasaju“.

I onda T.Š.Bonačić, od 2009. godine zamjenica gradonačelnika Dubrovnika, netom nakon što je izbrana za gradonačelničku kandidatkinju započne kampanju… Na Facebooku…. I uz totalni amaterizam postavljanjem fotografije gotovo neprepoznatljiva lica pod geslom „Grad za nas“ što prvo napiše na svom profilu?

Vjerovali ili ne Tatjana Šimac Bonačić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika od 2009. godine, uspjela je napisati kako „Dubrovnik traži da ga se vodi drugačije“. Riječi da „Dubrovnik traži da ga se vodi drugačije“ nisu čak ni amaterizam na koji smo ionako navikli u kampanjama, to je uriniranje po samoj sebi. Osim ako dosad uz Andra Vlahušića Dubrovnik od 2009. nije umjesto T.Š.Bonačić vodila pokojna baba autora ovog napisa.