Srijeda, 16 Kolovoz 2023 13:30

POLICAJCI ZAMIJETILI SUMNJIV PAKETIĆ; TRAŽILI NALOG ZA PRETRES AUTOMOBILA I EVO ŠTO SU NAŠLI

Pronađena droga Pronađena droga Foto: PU dubrovačko - neretvanska

Obavljajući dubinsku graničnu kontrolu, policijski službenici Postaje granične policije Metković su u večernjim satima u nedjelju, 13. kolovoza, na području Slivna zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka u kojem je pronađeno 2,6 kg speeda, ali i hašiš, konoplja, kokain te ecstasy, navodi danas PU dubrovačko – neretvanska u priopćenju.

Prilikom kontrole, u unutrašnjosti vozila zamijećena je crna torba pored koje se nalazio plastični paketić s bijelom praškastom tvari, nalik na drogu. S obzirom da je jedan od putnika u vozilu više puta kažnjavan zbog zlouporabe droga, posumnjalo se na krijumčarenje zbog čega je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretraženo je vozilo kada je u spomenutoj crnoj torbi pronađeno 2614,1 grama amfemain - speeda, 69 grama hašiša, 44,4 grama konoplje, 20,0 grama kokaina i 25 komada tableta ecstasya, izvijestila je PU dubrovačko – neretvanska.

„Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da droga pripada spomenutom putniku, 44-godišnjem državljaninu Republike Hrvatske te da je bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.” - navodi policija.

dpp