Srijeda, 08 Rujan 2021 12:26

Popljačkao članicu svoje obitelji pa prijavio da je i on pokraden

Početkom ove godine 43 -godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima Policijske postaje Ploče prijavila kazneno djelo računalne prijevare. U prijavi je navela da joj je netko zlouporabio njene bankovne kartice, koje su svo vrijeme bile kod nje, i neovlašteno izvršio 17 transakcija oštetivši je za više od 12 tisuća kuna.

Potom je policija zaprimila kaznenu prijavu za računalnu prijevaru i od bliskog člana obitelji oštećene koji je naveo isti modus zlouporabe njegovih bankovnih kartica i štetu od gotovo 22 tisuće kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika utvrđeno je da je navedeno kazneno djelo „Računalne prijevare“ na štetu 43 -godišnjakinje počinio upravo spomenuti bliski član njene obitelji, 47 -godišnjak, koji je novac uplaćivao na račun inozemnih sportskih kladionica.

Također je utvrđeno da je kaznena prijava za računalnu prijevaru koju je on podnio policiji lažna zbog čega je kazneno prijavljen i za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Policija je protiv 47 -godišnjaka podnijela kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj zakonskoj proceduri.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019