lausnekretninebanner

Četvrtak, 05 Studeni 2020 14:56

Postavljena rampa kako bi se osiguralo neometano dovođenje djece u vrtić Izviđač

Postavljena rampa kako bi se osiguralo neometano dovođenje djece u vrtić Izviđač Foto: Grad Dubrovnik

Kako bi se omogućilo roditeljima da neometano dovode djecu u Dječji vrtić Izviđač te riješio problem nemogućnosti normalnog odvijanja prometa na kružnom okretištu na ovom dijelu ulice, što je posebno izraženo u ljetnim mjesecima, postavljena je rampa na pristupnoj cesti vrtiću, u Ulici Marijana Blažića. Rampa, koju je postavio Grad Dubrovnik u suradnji s Hotelom Hilton Imperial, pustit će se u probni rad u ponedjeljak.
 
Roditeljima čija su djeca upisana u vrtić Izviđač, u dogovoru s Dječjim vrtićima Dubrovnik, omogućen je pristup na razdoblje od 20 minuta i nenaplatno parkiranje na za to predviđenim mjestima za sigurno dovođenje i odvođenje djece. Parkiranje roditelja moguće je isključivo u prijavljeno radno vrijeme vrtića te 20 minuta nakon završetka rada, a bit će putem registarskih oznaka automobila registrirani u bazi sustava.
 
„Pozivaju se i stanari ove ulice da se za uvođenje u sustav i nesmetani prolazak jave nadležnom Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.”, navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Naime, ranijih je godina, a posebno u ljetnom razdoblju, dolazilo do blokade prometa na ovoj pristupnoj cesti te su se roditelji žalili da ne mogu sigurno dovesti ni preuzeti svoju djecu iz vrtića, a situacija je predstavljala i potencijalnu opasnost u slučaju potrebe dolaska hitnih službi. Stoga je Grad Dubrovnik u dogovoru s Hotelom Hilton Imperial, koji je omogućio parkiranje roditeljima na dijelu čestice zemlje Hotela, postavio rampu koja bi trebala riješiti navedeni problem.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020