Ispiši ovu stranicu
Petak, 03 Lipanj 2022 16:35

Postavljene bove, a radi se i na uređenju plaža

Postavljene bove, a radi se i na uređenju plaža Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik postavio je bove ili kako se to službeno kaže „plutajuće zaštitne ograde” na tridesetak plaža, zapravo ostala je još samo ona na Šunju gdje se trenutno izvode radovi na postavljanju.

„U okviru aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more proveo je postavljanje plutajućih zaštitnih ograda na plažama odnosno kupalištima na administrativnom području Grada Dubrovnika: od pozicija na užem gradskom području, preko onih na području Mokošice, Lozice, Štikovice, Zatona, Orašca, Trstenog i Brsečina sve do više kupališta na Koločepu, Lopudu, Suđurđu i Šipanskoj Luci. Od ukupno 32 pozicije, psihološke brane postavljene su na svim osim na plaži Šunj, gdje su radovi još u tijeku, a ugovorni izvođač će ogradu ojačati većim sidrenim blokovima kako bi se osigurala dugotrajnost konstrukcije.” - navode danas iz dubrovačke gradske uprave.
 
Također iz nadležnog Upravnog odjela upozoravaju vlasnike plovila da svoje barke ne vezuju za bove koje su postavljene jer takvim postupanjem uzrokuju oštećenja i ugrožavaju sigurnost kupača.
 
„U tijeku su i sezonski radovi na uređenju gradskih plaža i kupališta sukladno redovitom godišnjem programu, a obuhvaćene su također sve gradske plaže i kupališta koja nisu pod koncesijama. Ti radovi uključuju nasipanje plaža i njihovo poravnavanje, sanaciju oštećenja na samim kupalištima u nevremenima tijekom jeseni i zime, posebno na betonskim platoima, skalinima i ogradama, a provode se i ulaganja u nove tuševe i skalice te se postavljaju dizala za osobe s invaliditetom.” - navode danas iz dubrovačke gradske uprave.

dm