laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 18:35

Potpisan 270 milijuna kuna vrijedan ugovor aglomeracije Metković

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom COMSA SAU iz Barcelone, na projektu "Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže" ukupne vrijednosti 270.401.465 kuna potpisan je danas u Metkoviću. Potpisivanju su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom, ravnatelj Hrvatskih voda Zoran Đuroković , direktor Metkovića d.o.o. Filip Dominiković koji je s predstavnikom izvođača radova tvrtkom COMSA SAU iz Barcelone potpisao ugovor.

Ministar Ćorić istaknuo je kako je riječ o jednom od većih projekata u posljednjih nekoliko desetljeća te kako će njegovim završetkom stanovnici Metkovića konačno riješiti problem javne odvodnje.
- Projekt je dobro pripremljen i zato smo sada u fazi gdje se može početi s njegovom realizacijom. - rekao je ministar Ćorić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je gradonačelniku Daliboru Milanu, direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću i ministru Ćoriću na ovom vrijednom projektu.
- Ubrzo očekujemo početak radova i u ostale dvije aglomeracije – Dubrovnik i Ploče za koje je također osigurano financiranje. - rekao je župan Dobroslavić te dodao kako ovakvi projekti predstavljaju temelj za razvoj svakog područja.

Gradonačelnik Milan rekao je kako će radovi početi kroz 40-ak dana.
- Ono što je bitno je da će ovim projektom pet tisuća kućanstava u Metkoviću dobiti priključak na kanalizaciju. Ovo je milenijski projekt. - rekao je gradonačelnik Milan.

Projekt obuhvaća aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje aglomeracije Metković i aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje sustava vodoopskrbe. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava odvodnje planira se smanjenje onečišćenja, uspostava razdjelnog sustava odvodnje, postizanje 99% pokrivenosti sustavom odvodnje unutar aglomeracije Metković kao i postizanje priključenosti na sustav odvodnje sa 46% na 89%. Rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe postići će se smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu s 58,3% na 22,7%, poboljšanje hidrauličkih uvjeta kao i povećanje stupnja pouzdanosti sustava kroz smanjenje broja puknuća cjevovoda.

Vrijednost ugovora koji je potpisan iznosi 338 milijuna kuna s PDV-om dok cjelokupni projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković“ iznosi 448,7 milijuna kuna.

Projekt vrijedan 448,7 milijuna kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima EU u iznosu od 70%, dok se ostatak financira iz nacionalnih izvora – Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode i Metković d.o.o.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020