Petak, 17 Lipanj 2022 14:54

Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni

Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni Foto: DNŽ

Ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova Županije dubrovačko - neretvanske i jedinica lokalne samouprave u ovogodišnjoj turističkoj sezoni potpisani su danas u Dubrovniku. Ugovore je potpisao župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te nadležnim domovima zdravlja.

- Nakon dvije godine pauze, evo, s ponosom možemo istaknuti kako nam se vratila turistička sezona i time je važnost ovih ugovora jako velika. Naravno, riječ je o našem programu koji provodimo svake godine i na koji smo jako ponosni, a kako su nam istaknuli i načelnici, ali i čelnici naših zdravstvenih ustanova, ova sufinanciranja od velike su važnosti u ljetnim danima kad je broj ljudi na našem području i nekoliko puta veći. Županija je bila i ostat će partner i našim domovima zdravlja, i našem Zavodu i našim općinama i gradovima. - poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Dodatni medicinski timovi, to jest pripravnost, organizirat će se od 1. srpnja do 31. kolovoza 2022. godine, i to za:

Područje grada Dubrovnika
Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati i jednu pripravnost liječnika.

Područje grada Dubrovnika (povijesna jezgra)
Dubrovačko-neretvanska županija će također i ove godine financirati i jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u povijesnoj jezgri. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra.

Općinu Mljet
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Mljet) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općinu Ston
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Ston) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Korčulu i Općinu Lumbarda
Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula u Korčuli koja čine liječnik i medicinska sestra.

Općinu Orebić
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Zavodu za hitnu medicinu DNŽ (ambulanta Orebić) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općinu Trpanj
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Korčula (ambulanta Trpanj) koji čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Ploče
Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Ploče koja čine liječnik i medicinska sestra.

Općinu Vela Luka
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Vela Luka zajednički će financirati jedan dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja “Dr. Ante Franulović” Vela Luka koji čine liječnik i medicinska sestra.

Općinu Slivno
Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Metković koja čine liječnik i medicinska sestra.

Inače, za ovaj model osigurana su sredstva u iznosu od 773 tisuće kuna. U tom iznosu Dubrovačko - neretvanska županija sudjeluje s 498.312 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 101.688 kuna, a gradovi i općine sa sveukupnim iznosom od 173 tisuće kuna.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019