laus banner 2021 2

Srijeda, 20 Siječanj 2021 20:58

Poziv udruge Kurenat župskim iznajmljivačima za humanitarnu akciju Župski tjedan sunca

Kulturno-zabavna, ekološka i sportska udruga Kurenat se obratila Turističkoj zajednici općine Župa dubrovačka s inicijativom pokretanja humanitarne akcije Župski tjedan sunca. Radi se o humanitarnoj akciji koja bi omogućila besplatan smještaj u nadolazećoj turističkoj sezoni za vremensko razdoblje od pet do sedam dana zdravstvenim djelatnicima Kliničke bolnice Dubrava koji su vrijedno radili tijekom pandemije Covid-19.

Temeljem upućene inicijative održan je sastanak dana 19. siječnja 2021. godine s predstavnicima udruge Kurenat, Turističke zajednice općine Župa dubrovačka i Općine Župa dubrovačka, koji su podržali predloženu akciju i dogovorili način daljnje suradnje. Turistička zajednica općine Župa dubrovačka će se dopisom obratiti svim privatnim iznajmljivačima kao i hotelskim kućama na području Općine Župa dubrovačka u kojem će navesti sam koncept akcije. Uz navedeni dopis dostavit će se i obrazac koji je potrebno popuniti sa svim traženim podacima, te isti putem email ili osobno dostavitii u prostorije Turističke zajednice općine Župa dubrovačka.

Predsjednica udruge Kurenat, Maruška Sambrailo poručila je: „Temeljni cilj inicijative Župski tjedan sunca je nagraditi sve članove zdravstvene struke Kliničke bolnice Dubrava, koji su bezrezervno pomagali svim ugroženim skupinama u borbi protiv pandemije Covid-19, tako da im se omogući zasluženi odmor tijekom nadolazećeg proljeća i ljeta za vremensko razdoblje od pet ili sedam dana. Ova gesta bila bi svojevrsna zahvala za njihov trud i rad tijekom godine prepune neizvjesnosti i izazova uzrokovanih pandemijom. Nadamo se kako će mnogi iznajmljivači prepoznati važnost ove inicijative i potvrditi svoje sudjelovanje u akciji kako bismo što većem broju zdravstvenih djelatnika Kliničke bolnice Dubrava omogućili da ovog ljeta upoznaju sve ljepote našeg prekrasnog podneblja. Naime, njima će ova skromna gesta značiti mnogo a mi ćemo kao zajednica pokazati dobro srce prema onima koji su spasili živote mnogih.“

Anamarija Kusalo, direktorica Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka poziva sve privatne iznajmljivače kao i hotelske kuće da se odazovu akciji: „Sudionici će imati fleksibilnost glede odabira perioda u kojem će svoj objekt staviti na raspolaganje tako da će imati dovoljno prostora za prodaju svojih turističkih kapaciteta redovnim gostima.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli u potpunosti podržava ovu inicijativu te je dodao da "vjeruje da će se Župa dubrovačka pokazati kao izvrstan domaćin u akciji Župski tjedan sunca. Unaprijed se zahvaljujem svim onim iynajmljivačima koji se odazovu ovoj akciji Župski tjedan sunca".

Molimo sve zainteresirane za ovu humanitarnu akciju da za sva dodatna pitanja kontaktiraju Turističku zajednicu općine Župa dubrovačka na broj telefona 020/486-254 ili putem e-maila na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Krajnji rok za prijavu je 20. veljače 2021.

Zainteresirani djelatnici Kliničke bolnica Dubrava bi izravno kontaktirali iznajmljivače o svom dolasku na odmor prema raspoloživosti kapaciteta.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020