Nedjelja, 12 Prosinac 2021 07:10

Predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić o Čoviću i Milanoviću

Piše:
Sado Bečić Sado Bečić Foto: Arhiva Dubrovnikpress.hr

Nakon što je predsjednik HDZ -a BiH Dragan Čović nedavno glasao protiv zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i time zapravo podržao Milorada Dodika koji se tom zakonu protivio, predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić istaknuo je kako je Čović tim činom pokazao kako mu nije stalo do istine već samo do vlasti. Bečić se osvrnuo i na izjave predsjednika Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici.

- Još jednom, kao i mnogo puta dosad Dragan Čović pokazuje da mu je više stalo do vlasti nego do istine. Da nije tako, nikada ne bi glasao protiv zabrane negiranja zločina u Bosni i Hercegovini, koja nije uperena protiv bilo kojeg naroda nego se podjednako odnosi na sve one koji slave i veličaju zločine i zločince iz redova svoga naroda. Da mu je istinski stalo do prava Hrvata u BiH on bi odavno pokrenuo pitanje prava Hrvata u Republici Srpskoj koji su došli na nivo da se njihovo prisustvo tamo mjeri u promilima. Poslušajmo samo i pročitajmo apele i vapaje koje upućuje biskup Franjo Komarica. Čovićevo djelovanje upereno je ka slabljenju i dezintegraciji BiH i u tome je saveznik Miloradu Dodiku. To sve radi navodno da bi isprovocirao izmjene izbornog zakona u BiH, a isti mu nije smetao kad je dva puta izabran po regulama istog tog zakona. - kazao je Bečić.

Osvrnuvši se na izjave predsjednika Zorana Mianovića o genocidu u Srebrenici, Bečić između ostalog ističe kako je predsjednik iznevjerio svoja ljevičarska uvjerenja.

- Što se tiče izjava predsjednika Zorana Milanovića, teško je pronaći riječi kojima bi se opisalo razočarenje nas Bošnjaka u Hrvatskoj od kojih je, usuđujem se reći, velika većina onih koji nisu apolitični, njemu dala glas. Potpuno je iznevjerio svoja ljevičarska uvjerenja pa je upitno je li on do njih ikada istinski držao. Pretvorio se u tribuna i korifeja populističke desnice. - rekao je Bečić, dodavši kako se Milanović ponaša poput Dodika.

- Slično je uradio i Milorad Dodik koji je nekad slovio za perspektivnog proeuropski orjentiranog demokrata, ali je „okrenuo ploču” pa već dugo „jaše” na valu nacionalističkog populizma, a sve da prikrije ogromne probleme s korupcijom i uništavanjem svega što se u RS-u moglo uništiti. Konačno to uviđa i populus i moguće je da nakon dugo vremena on naredne izbore izgubi. Zato igra na sve ili ništa i dodatno radikalizira političku situaciju u BiH. Milanović mu je u tome saveznik, samo još nije posve izvjesno za čije interese on „mijenja ploču”. U svakom slučaju, degutantno je tako vrijeđati žrtve međunarodnim sudom utvrđenog genocida i pripadnike naroda koji je branio hrvatsku s preko 25 000 branitelja i podario svojoj domovini 1 800 života i žrtava za njezinu čast i obranu. Sad ispada da oni za predsjednika Milanovića nisu jednako vrijedni pa degutantno licitira brojem žrtava i kvalifikacijom onog što se u Srebrenici dogodilo. Njemu na obraz! - rekao je predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019