Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Studeni 2021 20:08

Predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, more i gospodarstvo Antonela Svilarić te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas predsjednika Korejskog udruženja putničkih agenata Henrya ChangheeOh.
 
Gradonačelnik Franković i predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata ChangheeOh u ovoj su prigodi razgovarali su o turizmu u vremenu epidemije COVID-19 i zdravstvenoj situaciji u Dubrovniku, Hrvatskoj i Koreji. Tijekom susreta gradonačelnik se dotaknuo protekle turističke sezone na jugu Hrvatske i budućih turističkih aktivnosti te procijepljenosti građana koja je, kako je istaknuo gradonačelnik Franković, izuzetno važan faktor koji danas čini sigurnu destinaciju. Posebice se osvrnuo na podatke o dolascima korejskih gostiju koji su među najbrojnijim posjetitelja Dubrovnika u razdoblju izvan glavne turističke sezone, što je upravo na tragu projekta Poštujmo Grad u čijem je središtu daljnji razvoj Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije održivog turizma.
 
Predsjednik ChangheeOh ovom je prilikom kazao kako Hrvatsku, a naročito gradove Dubrovnik i Zagreb godišnje posjete tisuće Korejaca te da je ovaj posjet od iznimne važnosti zbog daljnih mogućnosti i potencijala kojim bi se dodatno unaprijedila suradnja, posebice kada je riječ o turizmu, putovanjima i avionskoj povezanosti između Dubrovnika i Koreje.
 
U tom kontekstu, predsjednik Korejskog udruženja putničkih agenata najavio je i mogućnost uvođenja turističkih paket aranžmana s  charter letovima. Dubrovački gradonačelnik i predsjednik ChangheeOh usuglasili su se kako je potrebno oživiti povezanost korejskih gradova s Dubrovnikom i njegovim organizacijama u sektoru turizma kako bi se u budućnosti potaknula još veća zainteresiranost za putovanjima i posjećivanjem atraktivnih destinacija.

Sadržaj Grada Dubrovnika