Četvrtak, 08 Travanj 2021 14:38

Predsjednik uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž: Dokazali smo samoodrživost i bez kruzera

Piše:

I u godini krize Luka Dubrovnik bilježi dobre poslovne rezultate. Nakon što su kruzeri od kojih se ostvaruje znatan dio prihoda izostali, mnogi su dubrovačkoj Luci predviđali financijski slom, no taj je crni scenarij izbjegnut. Predsjednik uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž i sam je nedavno istaknuo kako Luka bez kruzera može još dugo izdržati. Drugim riječima Luka je i bez kruzera samoodrživa.

Dok ga dio političke oporbe pred lokalne izbore naziva klasičnim političko – gospodarskim uhljebom, direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž na epitete kojima ga kite se ne obazire jer poslovanje Luke je stabilno čime je Raguž zapravo pokazao da i u godini najvećeg izazova zna voditi tvrtku.

- Prošle godine kad je kriza počeka i kad su kruzeri izostali svi su mislili da će se Luka prva naći u nezavidnom položaju, da ćemo propasti, otpuštati ljude, no to se nije dogodilo već smo i bez kruzera pokazali samoodrživost. - rekao je Raguž.

Kad su u pitanju kruzeri, njihovi dolasci još uvijek stoje na papiru, ali su najave za jahte i više nego dobre.

- Posljednjih dana bilo je dolazaka većih jahti, a i najave za naredno razdoblje, kad su u pitanju jahte su odlične. Što se tiče kruzera, najave njihovih uplovljavanja su i dalje na papiru, ali su neizvjesna i ovise o COVID situaciji. Naravno da očekujemo kruzere, Vlada je nedavno ukinula i zabranu njihova uplovljavanja u hrvatske vode, ali dolazak kruzera uvelike ovisi i o procjeni kompanija hoće li krenuti s putovanjima u COVID uvjetima, ali i o interesu turista za takav vid putovanja. - kazao je Raguž.

Poslovanje Luke u prva tri mjeseca ove godine na razini je poslovanja iz prvog tromjesečja 2020.

- Moram reći da svi naši prostori koje dajemo u podnajam rade punim kapacitetom. Bilo je nešto malo zastoja na početku pandemije prošle godine. Neki su zakupci tada otišli, ali su vrlo brzo stigli novi, tako da je i taj segment našeg poslovanja iznimno stabilan. Odlične rezultate ostvaruje i naša parking služba jer imamo veliki broj korisnika pretplatnih karata. Moram reći da sam stanjem u Luci zadovoljan. Sačuvan asu radna mjesta, otpuštanja nije bilo. Završili smo i prije korone brojne projekte. Dakle, nismo se usporili. Kruzeri su nam jako važni, ali važno je uspješno poslovati i kad kruzera nema. - rekao je Raguž.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020