laus banner 2021 2

Utorak, 27 Travanj 2021 20:46

Premijer Plenković obišao Pelješki most, spajanje dvije strane do listopada

Premijer Plenković obišao Pelješki most, spajanje dvije strane do listopada Foto: DNŽ

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, saborskog zastupnika Branka Bačića i župana Nikole Dobroslavića sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te predsjednika Uprave HC Josipa Škorića obišao je ovog utorka gradilište Pelješkog mosta.Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, saborskog zastupnika Branka Bačića i župana Nikole Dobroslavića sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te predsjednika Uprave HC Josipa Škorića obišao je ovog utorka gradilište Pelješkog mosta.

Istaknuo je kako će spajanje ovog najvećeg infrastrukturnog projekta biti završeno do listopada.
- Čestitam izvođačima China Road and Bridge Corporation, Hrvatskim cestama, podizvođačima koji grade pristupne ceste. Kao što ste vidjeli danas smo prvi put imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, na kojemu je postavljeno 52 posto od ukupnih elemenata rasponske konstrukcije. Preostala su još samo 24 elementa čiji se dolazak iz Kine u Hrvatsku očekuje tijekom svibnja. U tom trenutku konačno će se postići potpuno teritorijalno jedinstvo Republike Hrvatske. Dugoročno, to je najveće postignuće ovog generacijskog projekta vrijednog 526 milijuna eura. - rekao je premijer Plenković.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je riječ o povijesnom trenutku kada su napravljeni prvi koraci po Pelješkom mostu.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020