Srijeda, 01 Prosinac 2021 00:48

Premijer Plenković uputio čestitku novom dubrovačkom biskupu

Premijer Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Roku Glasnoviću kojeg je papa Franjo jučer imenovao biskupom dubrovačkim.

„Preuzvišeni oče biskupe, iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo u ime Vlade i osobno čestitati Vam na imenovanju dubrovačkim biskupom. Želim Vam da ovu važnu službu, koju Vam je povjerio Sveti Otac, obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su uz Vas dobili čestitog i iskrenog zagovornika i zaštitnika. To je osobito važno danas kada nam je potrebna solidarnost i zajedništvo, kao i snaga i mir u prevladavanju kušnji i izazova s kojima se kao društvo suočavamo. Uz iskrene čestitke, želim Vam puno snage i uspjeha u obnašanju svete i odgovorne dužnosti pastira Dubrovačke biskupije.” - stoji u čestitki predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića novom biskupu dubrovačkom mons. Roku Glasnoviću.

Papinu odluku o imenovanju objavili su jučer nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić u Dubrovniku i u Šibenku, gdje je novi dubrovački biskup dosad dosad službovao, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Novom biskupu dubrovačkom mons. Roku Glasnoviću čestitke su jučer uputili i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019