Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Studeni 2021 11:25

Preminula novinarka Radio Dubrovnika Adriana Tomašić

Dugogodišnja novinarka i urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić preminula je jutros u Dubrovniku u 61. godini života.

Svoj put na Radio Dubrovniku počela je 1991. kao spikerica, potom novinarka i urednica redakcije Informativnog programa, a zatim i glavna urednica Hrvatskoga radija – Radio Dubrovnika od 2013. do 2018. godine.

Tijekom Domovinskoga rata uređivala je program za branitelje za koji je bila nagrađena priznanjem Ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta. U širokom spektru njenih interesa među kojima je bila i učiteljica plesa, koreografkinja i istinska ljubiteljica mediteranskog života, posebice otoka Korčule uz koju su je vezivale obiteljske okolnosti i profesionalni interesi, od 1999. uređivala je i vodila dubrovačko izdanje emisije Tisuću bisera Hrvatskoga radija.

Za njom su ostali brojni dokumentarni radio zapisi. Uredila je monografiju objavljenu u povodu 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod naslovom Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija.

dpp