Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Kolovoz 2021 13:30

Preminuo 73- godišnji Metovac; aktivno je 75 slučajeva oboljelih

Od posljedica koronavirusa preminuo je 73 – godišnji muškarac iz Metkovića. Uz 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježenih u posljednja 24 sata broj aktivnih slučajeva u Županiji je 75 od kojih je najviše njih u Dubrovniku gdje je 41 oboljela osoba, u Metkoviću 11, Konavlima sedam, Župi dubrovačkoj pet itd. Od tih podataka u posljednja 24 sata šest je oboljelih iz Dubrovnika, dvoje iz Župe dubrovačke te po jednoj osobi iz Konavala, Korčule i Metkovića. Oporavilo se osam osoba, troje iz Dubrovnika, dvoje iz Konavala te po jedna osoba iz Metkovića, Orebića i Ploča. U posljednja 24 sata obrađena su 683 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 112 433 uzorka, podaci su Stožera CZ DNŽ,.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji su 564 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 925 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp