Utorak, 01 Kolovoz 2023 20:59

PREMINUO JE GORDAN ŠPERO

Gordan Špero Gordan Špero Foto: dpp

Nakon duge i teške bolesti danas je preminuo dubrovački branitelj i vijećnik u prošlom sazivu Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Gordan Špero. Bio je i član Gradskog kotara Grad i dugogodišnji predsjednik HDZ-ovog temeljnog ogranka Grad.

Kao HDZ-ov vijećnik Špero je u prošlom sazivu Gradskog vijeća bio dobri duh vijećnice. Istupao je rijetko, ali je umio s malo riječi reći dovoljno.

Gordan Špero završio je Gimnaziju u Dubrovniku. Studirao je ekonomiju i položio sve ispite, no, svoj diplomski rad, rekao je jednom prilikom za Dubrovnikpress.hr, nije završio jer su ga u tome omele poslovne obveze. Radio je u Dubrovkinji.

Kao dubrovački branitelj ranjen na Žarkovici iz mitraljeza. Nakon što mu je rana zacijelila ponovo se vratio na dubrovačko ratište.

Od Gordana Špera oprostio se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

„U teškim trenucima bolesti nije se bojao, jasno je govorio borit ću se. Na žalost svoju posljednju ovozemaljsku bitku je izgubio. Adio, dobri naš Gogo! Hvala ti na svemu što si napravio za Naš Grad, nek te čuva sveti Vlaho.” - napisao je gradonačelnik Franković.

nm