Ponedjeljak, 23 Siječanj 2023 12:02

Premještaj gruške place u park nije moguć

Dok se prodavači s gruške place spremaju za prosvjed jer umjesto na placu u Lapad žele da im se banci, dok traju radovi na uređenju nove place, premjeste u Park Luja Šoletića ili na dio parkinga na lučkom području, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako mu se nitko od prodavača nije obratio.

- Meni se nitko nije obratio s nijednim zahtjevom. Nitko ni u Sanitat nije došao, a čak su najavili i neke prosvjede, da će doći ispred Vijećnice, a da istovremeno nitko od njih nije došao ni razgovarao. - kazao je Frankovć.

I dok prodavači predlažu premještaj u gruški park ili na parking u Luci, gradonačelnik objašnjava zašto to nije moguće.

- Ljudi su sami pronašli rješenje, a da se nisu zapitali može li se to zakonski, napraviti. Mi smo uputili zahtjev Državnom inspektoratu i rečeno nam je da bi placa u Parku Luja Šoletića mogla maksimalno biti 30 dana kao neka vrsta sajma, a sve više od toga ne može jer nema sanitarnih i drugih uvjeta. - kazao je Franković.

- Ljude koji skupljaju potpise i prosveduju djelom razumijem, ali ne razumijem da s nikim nisu razgovarali. Ne razumijem tu vrstu prosvjeda, ali smo uvijek spremni za dijalog. - rekao je Franković.