Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:14

Prevario stariju ženu, odnio joj televizor zamijeniviši ga starim, još joj i naplatio

Nakon što je Policijska postaja Ston zaprimila prijavu 73-godišnjakinje o krađi TV uređaja, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinitelj navedenog kaznenog djela 50-godišnji muškarac s područja Virovitičko-podravske županije.

Naime, prošlog tjedna oštećena je sjedila ispred svoje kuće kada je do nje došla ženska osoba koju je iz viđenja poznavala od ranije i koju je zamolila da joj namjesti TV uređaj koji je, uslijed promjene signala, prestao raditi.

Sljedećeg dana spomenuta ženska osoba došla je u pratnji nepoznatog muškaraca koji nije namjestio televizor već ga je zamijenio drugim i to starijim, te je za navedenu uslugu tražio novčani iznos od tri tisuće kuna kojeg mu je ona i dala. Nakon navedenog, nepoznati muškarac je napustio kuću i njezin TV uređaj uzeo sa sobom.

Policija je kriminalističkim istraživanjem vrlo brzo utvrdila identitet počinitelja te protiv spomenutog 50-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare nadležnom državnom odvjetništvu.

dpp