Petak, 17 Prosinac 2021 03:08

Prijave za foto natječaj „20/21 na jugu” primaju se još samo danas

Prijave za foto natječaj „20/21 na jugu” primaju se još samo danas Naslovna fotografija: Davor Mladošić

Razmišljali smo o nekoliko opcija u nastavku foto natječaja „20/21 na jugu” koji je postao najveći natječaj ove vrste u Dubrovačko – neretvanskoj županiji otkako smo ga objavili 6. prosinca. Naime, kako je natječaj naišao na uistinu ogroman interes i svakodnevno zaprimamo brojne prijave autora već nakon par dana prešli smo zamišljeni limit objave do maksimalno deset fotografija dnevno koliko smatramo optimalnim kako bi sve objavljene fotografije imale što veću i podjednaku vidljvost na našim Facebook stranicama Južni i Dubrovnik Press. Taj interes nas je naravno razveselio, ali i već jednom uzrokovao promjene u uvjetima natječaja koje ponovo moramo mijenjati.

Jedna od opcija bila je produžiti trajanje natječaja, ali smatramo da je nešto više od mjesec dana sasvim pristojno trajanje. Druga opcija bila je povećati broj dnevnih objava, no on je, po našem mišljenju već sada prevelik, a fotografije objavljivati u kasnim večernjim satima, dok većina spava, samo zato da bismo ih sve stigli objaviti i nema nekog smisla, ni za nas ni za autore. Treća opcija bila je dodatno umanjiti broj fotografija po pojedinim autoru, ali fotografija je u ovom trenutku ionako već jako puno. „U igri” je bila i opcija da činimo strožu selekciju, međutim, cilj natječaja nije bio da na njemu sudjeluju samo profesionalci pa ga nećemo u to ni pretvoriti.

Stoga smo se nažalost morali odlučiti na ranije zaključivanje prijava na natječaj. Da ne bismo na neki način zakinuli one koji još nisu stigli poslati fotografije, a namjeravali su, ostavljamo mogućnost slanja fotografija, maksimalno tri, još do večeras, 17. prosinca, do ponoći i to samo za one koji dosad nisu slali fotografije.

Prijave se dakle još danas primaju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Potrebno je navesti ime fotografije, osim ako ne prezentira samo mjesto snimanja, mjesec i godinu snimanja i ime autora (fotografije bez ovih podataka neće se uzeti u obzir).

Natječaj organiziramo prvi put i iznenadili ste nas odazivom. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti organizirati ga i sljedeće godine, uz neke korekcije pravila kako bi svi zainteresirani mogli imati mogućnost sudjelovanja. Glasanje, odnosno „lajkanje” za ovo izdanje ostaje nepromijenjeno, „likeovi” i druge reakcije koje će odlučiti pobjednika natječaja „20/21 na jugu” prikupljaju se do 9. siječnja u ponoć. Pobjednik koji će dobiti i 1.000,00 kuna bit će objavljen u utorak 11. siječnja.

U međuvremenu najbolje fotografije tjedna bit će proglašene 21. prosinca, 28. prosinca i 4. siječnja. U prvom tjednu pobjednička fotografija bila je autorice Eme Pecotić, a vodeće fotografije na natječaju možete vidjeti OVDJE.

Južni i Dubrovnikpress

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019