Srijeda, 25 Studeni 2020 14:00

Prijedlog lista za stipendije Grada Dubrovnika, provjerite je li vaše ime na njima...

Prijedlog lista za stipendije Grada Dubrovnika, provjerite je li vaše ime na njima... Foto: Pixabay

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Dubrovnika objavilo je prijedloge lista za dodjelu stipendija učenicima i studentima.
 
Na natječaj o stipendiranju objavljen krajem listopada pristiglo je 154 zahtjeva, što je točno dvostruki veći broj zaprimljenih zahtjeva u odnosu na prošlu godinu.
 
U ovogodišnjem Proračunu Grada Dubrovnika za stipendiranje učenika i studenata osigurano je 1.610.000 kuna, dok su za istu namjenu u Proračunu za 2021. sredstva povećana te iznose 1.950.000 kuna.
 
Podsjetimo, Grad Dubrovnik stipendije dodjeljuje u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.
 
Prijedlog lista za dodjelu stipendija Grada Dubrovnika dostupan je na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.
 
Konačna lista dodijeljenih stipendija za školsku/akademsku godinu 2020/2021 objavit će se nakon proteka propisane procedure koja uključuje mogućnost podnošenja prigovora.

Sadržaj Grada Dubrovnika