Srijeda, 05 Listopad 2022 16:26

Prijem gradonačelnika Frankovića za prvaka Hrvatske Luku Ivankovića i brončane judoke Mokošice

Prijem gradonačelnika Frankovića za prvaka Hrvatske Luku Ivankovića i brončane judoke Mokošice Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas Luku Ivankovića, člana Judo kluba Mokošica koji je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe kadete i kadetkinje, pod vodstvom trenera Jakše Đapića, osvojio titulu prvaka Hrvatske, kao i brončane Leonu Niketić i Vlaha Luja. Prijemu je nazočio i jedan od trenera u klubu Boris Čikato.
 
Luka Ivanković do zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu došao je s četiri borbe u kategoriji preko 81 kilograma. Ovo je njegova prva medalja osvojena na državnom prvenstvu, a posvetio ju je svom nedavno preminulom treneru Željku Đapiću. Na prvenstvu su nastupili još Leona Daničić i Đivo Milutinović, koji je osvojio peto mjesto.
 
Gradonačelnik je mladim sportašima i stručnom vodstvu kluba uputio čestitke te poželio nove uspjehe. Trener u klubu Boris Čikato rekao je da je Judo klub Mokošica ove godine na državnim natjecanjima osvojio ukupno pet medalja te je dodao u klubu svjedoče pojačanom interesu mladih za treninzima pa trenutno u Mokošici trenira preko 120 djece.
 
Mladi judaši treniraju u novoj judo dvorani u Mokošici koja je nakon funkcionalne adaptacije otvorena u siječnju 2020. godine. Uređenje judo dvorane jedna je od brojnih investicija u sport koje je Grad pokrenuo gotovo istovremeno, a sve su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine.

dpp