Nedjelja, 24 Listopad 2021 15:05

Priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi GDCK Dubrovnik

U Hrvatskoj se 25.listopada obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik ovaj dan obilježio je jučer svečanom dodjelom priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ove godine dodijeljeno je 92 priznanja za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40 i 50 puta darovanu krv.

Posebno bismo istaknuli darivatelje koji su ove godine dobili priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 50 puta darovanu krv, a to su Silvio Bulić, Željan Petrić i Niko Šalja te darivateljica Dubravka Garmaz koja je dobila priznanje i brončani znak Hrvatskog Crvenog križa za 35 puta darovanu krv. Za 40 puta darovanu krv zahvalnicu i značku zaslužili su Pero Brbora i Vlaho Lučić.

Prigodnim govorima prisutnim dobrovoljnim darivateljima obratili su se predsjednik GDCK-a Antun Franković i ravnatelj Društva Živko Šimunović te voditeljica odjela transfuzijske medicine Opće bolnice Dubrovnik Dolores Martinović kao i izaslanica župana Dubrovačko - neretvanske županije Nina Skurić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dpp