laus banner 2021 2

Petak, 26 Srpanj 2019 11:04

Problematične bazne stanice? Koordinatorica SIP-e Lana Šegetin: Lokalna vlast i inspekcije šute

Problematične bazne stanice? Koordinatorica SIP-e Lana Šegetin: Lokalna vlast i inspekcije šute Foto: Lana Šegetin

Izvjesno je da teleoperateri ne posluju u skladu sa zakonima (što je i Grad Dubrovnik pismeno potvrdio), da bazne stanice nemaju sve dozvole i prijave radova, a da lokalna vlast i inspekcije šute. Šute i brane interese stranih korporacija, a plaćeni su novcem građana Dubrovnika da zastupaju interese građana i da se brinu o zdravlju svojih građana? - piše danas naša sugrađanka Lana Šegetin, inače koordinatorica Stranke Ivana Pernara, navodeći primjere dvije bazne stanice u Lapadu i jedne u Gružu koje je, piše, nasumično odabrala i odlučila provjeriti imaju li sve potrebne dozvole.

Riječ je o baznim stanicama, piše Lana Šegetin, na „livadi Babin Kuk, vrhu poslovne zgrade Grawe i krovu restorana na plaži u Uvali Lapad”.

„Poslala sam upit službenici za informiranje u Gradu Dubrovniku da mi dostavi datume izdanih dozvola za sve tri bazne stanice, datume izdavanja odnosno prijava građevinskih dozvola, rješenja o tipskom projektu za više baznih stanica, prijave početka radova, uporabne dozvole. Iz Grada je odgovoreno da nemaju sve tražene dokumente i potrebne dozvole za navedene bazne stanice. Radovi nisu nikad bili prijavljeni od strane teleoperatera, osim djelomično za samo jednu od tri bazne stanice, onu u Uvali Lapad. Nakon tog odgovora iz Grada nameće se zaključak da su minimalno dvije od tri navedene bazne stanice postavljene ilegalno i da nisu ispoštovane zakonske procedure, stoga sam ih pismeno prijavila građevinskoj inspekciji u Dubrovniku i zatražila hitno postupanje te obavijest o postupanju. Dakako da sam građevinsku inspekciju informirala da je Grad Dubrovnik službeno potvrdio da nemaju sve zakonski potrebne dozvole.” - piše Lana Šegetin i navodi kako se otad nije dogodilo ništa.

„Nitko do danas nije ogovorio ništa. Preko mjesec dana je prošlo (poslano je 18.6). Nitko nije ništa napravio po tom pitanju. Teleoperateri postavljaju stanice ilegalno, a lokalna vlast im to dopušta? Je li HDZ+DUSTRA koaliciji u Dubrovniku uopće bitno zdravlje građana? Jesu li im bitni zakoni RH i kvaliteta života nas koji tu živimo? Zašto porezni obveznici plaćaju građevinsku inspekciju ako ona ne radi ništa i ne reagira na prijave građana niti na ilegalne aktivnosti stranih korporacija? Zapitajte se gdje vam je sve pored stanova i ureda postavljena ilegalna bazna stanica i kako će to utjecati na vaše zdravlje i zdravlje vaše djece. Zapitajte se što i u čiju korist radi lokalna vlast, koja je plaćena vašim novcem.” - napisala je Lana Šegetin.

„Mnogi ljudi ne znaju da su bazne stanice skrivene u maskama koje su napravljene da izgledaju kao reklamni panoi, bas zato da se sakriju od građana. Potrebno je ljude osvijestiti, tako da znaju sto se događa oko njih i da ustanu u zaštitu svog zdravlja i zdravlja svoje djece, ako se već lokalna vlast HDZ-a ne zeli brinuti za zdravlje svojih građana. Bazna stanica postavljena na livadi Babin Kuka odmah pokraj dječje igraonice i livade gdje roditelji vode svoju djecu na igru i rođendanske zabave? Sramota! Bazne stanice bez dozvola postavljene ilegalno na krovovima zgrada bez prijava i dozvola u neposrednoj blizini stambenih zgrada i ureda? Sramota!” - dodala je Lana Šegetin.

D.M.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020