laus banner 2021 2

Srijeda, 12 Svi 2021 20:20

Proglašeni najbolji sportaši Dubrovačko – neretvanske županije

U sklopu proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sponzi je upriličena i dodjela priznanja najuspješnijim županijskim sportašima.

Judašica Anđela Violić iz Judo kluba Dubrovnik 1966 i stolnotenisač STK Libertas Marinkolora Miho Simović najuspješniji su županijski sportaši za 2020. godinu, najuspješnija ženska športska nada je Barbara Janičić iz Badminton kluba Dubrovnik, najuspješnija muška sportska nada je Stijepo Batinić iz Boćarskog klub Hvidra Gromača.

Najuspješnijom ekipom proglašen je Atletski klub Dubrovnik, za najuspiješniju momčad Auto klub Dubrovnik Racing, dok je najuspješniji trener Vjekoslav Kobešćak iz Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje. Dodijeljena je i Nagrada Zajednice športa Dubrovačko - neretvanske županije za životno djelo za 2019. godinu Jozu Ćužiću iz Metkovića i za životno djelo za 2020. godinu Anti Ajduku Duki iz Opuzena.

Dodijeljena su i posebna priznanja, posthumno, Đuru Savinoviću, legendarnom vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja, zatim Dubravku Čikoru, nenadmašnom automobilisti, poslije čelniku Auto kluba Dubrovnik Racing, godinama jednom od glavnih ljudi hrvatskog auto sporta, te Siniši Bačiću, dugogodišnjem tajniku Malonogometnog kluba Square.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je ovom priliko kako je iza nas teška godina, posebno za sport te je čestitao svim sportašima, Savezu športova i Zajednici športova, klubovima na iskazanoj „žilavosti”.

- Osim toga pokazali ste i entuzijazam da se ne prekinu športske aktivnosti i da one mogu rezultirati odličnim rezultatima. Čestitam na dobro odrađenoj godini uz minimalna sredstva koja, nažalost, nisu mogla biti u uobičajenim iznosima. Uvjeren sam da nas sve čeka normalnije vrijeme i da ćemo se vratiti svim aktivnostima na svim područjima. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Ispred Dubrovačko - neretvanske županije nagrade su uz župana Dobroslavića dodijelili i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020