Srijeda, 12 Travanj 2017 10:37

Program TZ grada Dubrovnika uz Uskrs

Prema očekivanjima dubrovačkih turističkih djelatnika i najavama, u  Dubrovniku bi  uskrsne blagdane trebalo provesti oko osam  tisuća uglavnom inozemnih turista. Očekuju se turisti  iz  Hrvatske, SAD –a, Španjolske, Koreje, Ujedinjenog kraljevstva i drugi. Već od početka travnja, od kad je započeo ljetni red letenja u Gradu se osjeća živost. Za sve Dubrovčane i goste turistička zajednica je i ove godine pripremila tradicionalni program na Stradunu – penganje jaja i zabavne programe.

Tijekom  Velikog  tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre. Na najveći katolički blagdan Uskrs 16. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika nastupit će u 10.30 sati KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, nakon čega slijedi prigodni koncert Klape Subrenum na Stradunu a djevojke u narodnim nošnjama kao poklon TZ grada Dubrovnika svim turistima i posjetiteljima dijelit će pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja. Ispod Sponze će, od 10 sati,  biti organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“.

EASTER BRUNCH - „USKRSNA MARENDA“ U DUBROVAČKIM RESTORANIMA

Duž cijele hrvatske obale Jadrana jedan od najpopularnijih dnevnih obroka bila je svakako marenda. Riječ je o  kasnojutarnjem obroku koji se konzumirao oko 11 sati i kasnije, a ovaj lokalni izraz ima svoju internacionalnu inačicu u nazivu brunch. Brunch  sve više zamjenjuje i tradicionalni objed, posebno za blagdan Uskrsa, pa je  TZ grada Dubrovnika je za sve inozemne turiste i posjetitelje Dubrovnika, kao i lokalno stanovništvo priredila  gastro dane  pod nazivom - Uskrsni brunch, od 15. do 17. travnja

Svojom ponudom bruncha u ovom će programu sudjelovati restorani Domino, Gusta me, Kopun, Lajk, Mimoza,Kopun,  Orsan, Porat, Taj mahal – Grad i  Taj mahal – Hotel Lero, a na njihovim menijima naći će se tradicionalni dubrovački uskrsni kolač – pinca, maštena jaja, šunka u kruhu , mladi luk, janjetina s bižom, riba, kamenice, dubrovačke slastice  i niz ostalih prigodnih jela.

Uživajte u proljetnim poslasticama Uskrsnog bruncha!

U ponedjeljak, 17.travnja na rasporedu je i tradicionalna manifestacija Uskrs u Primorju, u organizaciji udruge „Dubrovački primorski svatovi“ koja će se održati u Kliševu.

TZ grada Dubrovnika

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019