Petak, 14 Siječanj 2022 13:03

Pronađena vozačica Renaulta koja je u Župi napravila lom, uručen joj prekršajni nalog

Piše:

Djelatnici Postaje prometne policije Dubrovnik obavili su kriminalističko istraživanje vezano uz prometnu nesreću koja se u Župi dubrovačkoj na Putu dr. Ante Starčevića, u blizini osnove škole dogodila 20. prosinca u večernjim satima. Utvrdili su identitet vozačice koja je, počinivši veliku materijalnu štetu, pobjegla s mjesta nesreće.

„Nakon obavljenog očevida nad vozačicom je provedeno kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće i napuštanja mjesta prometne nesreće. Provedenim kriminalističkim istraživanjem od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Dubrovnik okrivljenici je uručen prekršajni nalog zbog više počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, stoji u obavijesti iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vozačica je, kako je tada izvijestila policija, izgubila nadzor nad vozilom koje je u zanošenju prešlo u suprotnu kolničku traku gdje je prednjim kotačima udarilo u povišeni betonski rubnjak, a potom i u stup javne rasvjete kojeg izbija iz ležišta da bi u nastavku kretanja udarilo i u metalni stup na kojem se nalazi prometni znak kojeg također izbija iz ležišta.  Nastavkom kretanja prednjim dijelom udara u željeznu metalnu ogradu čiji dijelovi udaraju u dva propisno parkirana vozila koja su oštećena.

Pukom srećom u ovoj prometnoj na predjelu Mljekare, nije bilo ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće bilo je više osoba koje su šetale. Mnogi su ostali začuđeni ponašanjem vozačica koja se, kako pričaju svjedoci, čak i izderala na ljude koji su čudu gledali što je napravila. Ostavila je vozilo, a ona i suvozač su otišli. Ujutro nije bilo registarskih pločica na Renaultu, na kojem je bila vidljiva velika materijalna šteta.