Srijeda, 11 Listopad 2023 19:24

PRVA FAZA NASTAVKA POVEZIVANJA PELJEŠCA JE ZAOBILAZNICA OREBIĆA

Nikola Dobroslavić Nikola Dobroslavić Foto: dpp

Projekt prometnog povezivanja juga Hrvatske, dok se čeka odluka o trasi brze ceste Osojnik – Zračna luka Dubrovnik, kao i nastavka izgradnje autoceste na dionici Doli – Dubrovnik, nastavlja se praktički odmah, kazao je u razgovoru za Južni župan Nikola Dobroslavić kazavši kako se radi o zaobilaznici Orebića.

- Prva faza je obilaznica Orebića za koja se sad treba ići u raspisivanje javne nabave za izgradnju, obećano je od Hrvatskih cesta da će to uslijediti do kraja godine. Tu već postoje projekti, sve je riješeno, postoji i Studija utjecaja na okoliš. Dakle, cesta se na ulazu u Orebić odvaja od sadašnje ceste, izlazi potpuno izvan naselja i ide na Pernu gdje je predviđena nova luka. - odgovorio je Dobroslavić na pitanje o nastavku projekta prometnog povezivanja.

Također naglasio je kako su „na sreću konačno svi shvatili da će time Orebić prodisati” odgovarajući na pitanje očekuje li i tamo prosvjede s obzirom na to da ih je već prije bilo.

- Orebić je hendikepiran, iako je nakon Dubrovnika prvo turističko odredište u županiji po broju noćenja, ali trajektni promet ide kroz središte mjesta i to nije prikladno, stvaraju se neprekidno gužve. - kazao je župan Dobroslavić za Južni, a cijeli razgovor možete pročitati OVDJE.

dpp