Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 14:37

PRVA ŽRTVA STUPIĆA ILI JE STUPIĆ ŽRTVA, KAKO GOD OTVORIO JE SEZONU NASAĐIVANJA

Piše:
PRVA ŽRTVA STUPIĆA ILI JE STUPIĆ ŽRTVA, KAKO GOD OTVORIO JE SEZONU NASAĐIVANJA Foto: Grupa Radari - kontrole Dubrovačka županija

Nije puno trebalo čekati da se nakon postavljanja pneumatskih stupića na Pilama dogodi prvi incident. Vozač cabrio busa nasadio se danas na jedan od stupića pri čemu je, osim na busu, materijalna šteta, potvrdili su iz policije, nastala i na stupiću.

Pneumatski stupići i rampe na dijelu Pila predviđenom za zaustavljanje putničkih autobusa postavljeni su prije tjedan dana s ciljem da se prijevoznici koji nemaju reguliran status odvrate od zaustavljanja na tom prostoru.

Na Pilama će uskoro bit angažirani i zaštitari koji će odvraćati vozače od ulaska u taj prostor. Ako je suditi prema gradonačelnikovoj izjavi, na Pilama će oni biti baš zbog vozača cabrio buseva.

- Najveći problem na Pilama su cabrio busevi koji su tamo dolazili. Prošle godine sam im rekao da ostanu do tri minute, dok ne ukrcaju i iskrcaju putnike, da možemo funkcionirati. Neki cabrio busevi su kupili kartu ulaska na Pile i bukirali svoj termin i tome će se svi morati prilagoditi. – rekao je Franković, dodavši kako se dio „nelegalnih prekršitelja preselio tamo gdje staje šestica i sad i to moramo rješavati”.