laus banner 2021 2

Petak, 08 Siječanj 2021 13:43

Prvi tjedan 2021. u gradskoj upravi

Oštećenje na fasadi novoizgrađene Osnovne škole Montovjerna koje će bit sanirano do kraja siječnja, ne predstavlja opasnost za djecu i prolaznike. Dubrovački vrtići u sklopu projekta "Grad za djecu" dobili su nova prijenosna računala.

MANJE OŠTEĆENJE NA FASADI OŠ MONTOVJERNA BIT ĆE SANIRANO DO KRAJA SIJEČNJA

Dio oštećene fasade novoizgrađene Osnovne škole Montovjerna ne predstavlja opasnost za učenike niti prolaznike, naveli su iz gradske uprave. Naime, prilikom obavljanja poslova redovitog odvoza otpada, kamion komunalnog društva Čistoća oštetio je dio fasade na pročelju zgrade škole. Istog dana, odmah po prijavi oštećenja, na teren su izašle sve službe, uključujući djelatnike tvrtke Texo Molior, izvođača radova na izgradnji nove škole.

Proveden je stručan i detaljan pregled konstrukcije te je utvrđeno da ne postoji opasnost od otpadanja drugih dijelova fasade.

tjedni 080121 1

Fasadne ploče koje treba promijeniti su naručene u tvornici i iste bi trebale biti isporučene i postavljene na zgradu do kraja siječnja.

Gradska tvrtka Čistoća u suradnji s Osnovnom školom Montovjerna podnijela je prijavu štete osiguravajućem društvu Euroherc, koje je nakon izvršene obrade štete, a odmah po završetku radova, spremno uplatiti tvrtki Texo Molior potreban iznos za sanaciju štete.

VRTIĆI DOBILI NOVA PRIJENOSNA RAČUNALA U SKLOPU PROJEKTA "GRAD ZA DJECU"

U sklopu projekta “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” za potrebe gradskih dječjih vrtića nabavljena je dodatna informatička oprema. Riječ je o 15 novih prijenosnih računala ukupne vrijednosti 119.100,00 kuna, a koje je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naime, informatička oprema prethodno je nabavljena na početku implementacije projekta i to video nadzor, prijenosno računalo i projektor za vrtić Pčelica. U međuvremenu je porastao broj online edukacija usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija djelatnica vrtića te je učestala komunikacija s roditeljima putem digitalne tehnologije. Nova računala odgajateljicama i stručnoj službi vrtića omogućit će kvalitetniju provedbu svih planiranih aktivnosti i time bolju razinu usluge u predškolskim institucijama.

tjedni 080121 3

Podsjetimo, u prethodnom razdoblju nabavljena je oprema za uređenje igrališta DV Pile te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa i senzorne sobe u ukupnoj vrijednosti od 820 tisuća kuna. Vrtići su dobili i dostavno vozilo vrijedno 136 tisuća kuna.

Uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa, a financiraju se i brojne edukacije za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

KONSTITUIRANO VIJEĆE ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA I NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

Konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira Grada Dubrovnika održana je online pod predsjedanjem Dživa Brčića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon predstavljanja članova Povjerenstva, pristupilo se analizi postojećeg stanja te razmatranju osnovnih smjernica za izradu Programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta.

tjedni 080121 2

Dogovoreni su rokovi za dostavu podataka o postojećem stanju, kao i nadopuna dostavljenog Prijedloga programa rada Vijeća, kojeg je pripremio Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Nakon objedinjavanja i usuglašavnja sa svim članovima Povjerenstva, konačni Prijedlog programa rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira dostavit će se Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na raspravu i usvajanje.

Sadržaj Grada Dubrovnika

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020