Petak, 22 Ožujak 2019 15:14

Prvostupanjska presuda: Excelsa nekretnine Gradu moraju platiti 20,1 milijuna kuna dugovanja

Piše:

Prvostupanjskom presudom Trgovačkog suda u Dubrovniku Excelsa nekretnine trebaju Gradu Dubrovniku platiti 20,1 milijun kuna dugovanja naknade za neplaćenu koncesiju, plus kamate.

„Nemam komentara, danas će presuda komentirati sve”, tako je gradonačelnik Mato Franković komentirao izjave Anta Ruskovića iz Excela nekretnina u Poslovnom dnevniku netom prije izricanja presude koja je, kako neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr, na Trgovačkom sudu u Dubrovniku u sporu između Grada i Excelsa nekretnina upravo izrečena.

Ruskovićev je inače najavio kako će Excelsa nekretnine platiti iznos određen pravomoćnom sudskom presudom. Excelsa nekretnine gube prvu pravnu bitku protiv Grada Dubrovnika,  a više je nego očito da je Grad davno trebao pokrenuti sudski spor oko svojih potraživanja prema Excela nekretninama.

Inače, očekuje se da žičara, prema najavama gradonačelnika 1. travnja bude zatvorena jer im je DORH dao rok da se do kraja ožujka usklade sa zakonskom regulativom RH. Sada je na DORH-u da izda nalog Carinskoj upravi da zapečati žičaru.

Gradonačelnik je, sukladno izjavama na Gradskom vijeću i očekivao da će Grad dobiti spor protiv Excelsa nekretnina u kojem je potraživao 20,1 milijun kuna, ali i da će taj spor Gradu biti uporište za daljnje postupanje prema Excelsa nekretninama, a koje ide u smjeru povećanja koncesijske naknade s 15 na 30 posto, sukladno vještvu DORH-ova vještaka.