Četvrtak, 19 Listopad 2023 02:02

PU DUBROVAČKO - NERETVANSKA IMA 38 NOVIH POLICAJKI I POLICAJACA

Prisega 18. generacije Prisega 18. generacije Foto: MUP

Nakon završenog Programa srednjoškolskog obrazovanja za 38 policijskih službenica i službenika 18. naraštaja polaznika raspoređeno je na rad u Policijsku upravu dubrovačko -neretvansku, izvijestili su iz policije navodeći kako je program uspješno završilo 466 polaznika, odnosno 317 policijskih službenika i 149 policijskih službenica, čime je zadržan trend od više od 30 posto udjela žena u generaciji.

Polaznici 18. generacije Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a riječ je o jednoj od najuspješnijih generacija – čak 32 polaznika završilo je program s prosjekom 5,0.

"Tijekom jednogodišnjeg programa polaznici su stekli fizičke vještine i potrebna znanja za časno i dostojno obavljanje policijskog zanimanja. Policijska uprava dubrovačko-neretvanske dobila je 38 policijskih službenika/ca koji su raspoređeni u PP Dubrovnik, PPoP Dubrovnik, PAP Ćilipi, PGP Gruda, PP Ston, PP Metković i PGP Metković." - navodi PU dubrovačko neretvanska.

dpp