Četvrtak, 11 Siječanj 2024 12:47

PU DUBROVAČKO - NERETVANSKA: TIJEKOM OVIH DANA NIZ GRAĐANA DRAGOVOLJNO PREDAO ORUŽJE

Tijekom posljednjih nekoliko dana građani, koji su željeli ostati anonimni, policijskim službenicima protueksplozijske zaštite predali su ručnu bombu, automatsku pušku s tri pripadajuća spremnika, zračnu pušku i ukupno 43 komada raznog streljiva koji su pohranjeni u sigurnosni kontejner do uništenja, izvijestila je danas PU dubrovačko - neretvanska.

"Policijska uprava dubrovačko - neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje i streljivo. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji u svojim domovima imaju zaostalo oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ga predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje." - kažu iz PU.

dpp