Srijeda, 13 Listopad 2021 21:18

Radež, Poljopromet i Ćosić gradnja tvrtke su dobitnice „Zlatne kune”

Radež d.d. iz Blata u kategoriji velikih, metkovski Poljopromet d.o.o. u kategoriji srednjih te Ćosić gradnja, također iz Metkovića, u kategoriji malih tvrtki, dobitnice su plakete „Zlatna kuna” Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik za poslovanje u 2020. godini.

Plakete su dodijeljene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, održanoj danas, u srijedu, u hotelu Adria u Dubrovniku.

Poljoprivrednoj zadrugi Putniković za 110. obljetnicu svoga postojanja dodijeljeno je priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Prigodom dodijele priznanja župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je preživljavanje poduzetnika prošle godine bilo pravo umijeće.

- Pokazalo se da su naši poduzetnici žilavi i imaju nužnu upornost za preživjeti teška vremena. Bilance nisu svima sjaje, ali treba se boriti da to bude što bolje u idućem razdoblju. Junaci broj jedan u ovoj krizi bili su zdravstveni djelatnici, a junaci broj dva su gospodarstvenici. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Plaketa „Zlatna kuna” dodjeljuje se već 24 godine prema ekonomskim kriterijima, a vrednuje se i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Dubrovačko - neretvanske županije.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je ulogu Grada Dubrovnika u pandemiji korona virusa naglasivši mjere pomoći gospodarstvu koje se procjenjuju na 60 milijuna kuna, i to u trenutku dok je Grad kao jedinica lokalne samouprave bio financijski najpogođeniji grad u Republici Hrvatskoj s izraženim padom proračunskih prihoda.
– Vjerujem da je grad svojim gospodarstvenicima bio partner u najtežim vremenima i stup na koji su se mogli osloniti. - rekao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019