laus banner 2021 2

Srijeda, 23 Prosinac 2020 12:22

Radiofonijska predstava „Bajsove vrpce“ izvedena u Kabogi uz radio prijenos uživo

Radiofonijska predstava „Bajsove vrpce“ u produkciji RadioTeatra „Bajsić i prijatelji“, posvećena radu Zvonimira Bajsića i sastavljena od fragmenata njegovih dramskih tekstova te radiodramskih i dokumentarnih emisija, izvedena je sinoć u ljetnikovcu Bunić-Kaboga uz izravan prijenos na Trećem programu Hrvatskog radija i Radio Dubrovniku. Program je održan u sklopu Dubrovnik Art Foruma u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama te pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung i Dubrovačko-neretvanske županije.

Prema tekstovima Zvonimira Bajsića, režiju „Bajsovih vrpca“ potpisao je Hrvoje Korbar, dramaturgiju Pavlica Bajsić Brazzoduro, glazbu Maro Market, a dizajn zvuka Dino Brazzoduro. Predstavu su izveli Sven Medvešek kao Bajs i Krapp, pijanist Maro Market i Dino Brazzoduro zadužen za zvučne zapise. Kao spoj dramskog i dokumentarnog iskaza, „Bajsove vrpce“ pokušaj su povezivanja dvaju medija - kazališta i radija. Predstavljaju traganje za kazalištem autentičnog zvuka, od dramske riječi do originalnog zvuka i naposljetku do tišine, put kojim je u svom stvaralaštvu prošao Zvonimir Bajsić.

Krapp koji sluša svoj glas iz prošlosti na magnetofonu u drami „Posljednja Krappova vrpca“ Samuela Becketta i Bajsićev Janus koji u svojoj posljednjoj radio-drami „Slike iz života jednog radio-dramaturga“ zamišlja pokusni radio-program budućnosti, čine nam se tek korak udaljeni jedan od drugoga. Nakon „Bajsovih vrpci“, publika u Kabogi mogla je sinoć čuti i četiri međunarodna radio dokumentarna rada, izbor s Radio Atlasa, nagrađivanog podcasta posvećenog objavljivanju inovativnih radiodokumentarnih radova i radio drama.

kl

hss banner trojanovic

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020