Utorak, 25 Lipanj 2024 15:27

RASPADA SE TRAJEKT NA LINIJI DO MLJETA, MORE ULAZI U GARAŽU

Piše:
RASPADA SE TRAJEKT NA LINIJI DO MLJETA, MORE ULAZI U GARAŽU Foto: Screenshot FB

Problemima s trajektima Jadrolinije nikad kraja. Naime, u garažu trajekta „Brestova” koji plovi na relaciji Prapratno – Sobra i obratno ulazi more i dobar dio garaže je poplavljen.

„Ovako vam, ljudi dragi, izgleda vožnja s trajektom Jadrolinije na relaciji Prapratno – Sobra”, piše u opisu videa iz garaže trajekta „Brestova” koji je podijeljen u FB grupi Oglasnik otoka Korčule.

„Sramota s čime se vozimo i čime reklamiramo u sezoni turistima. I mi smo, kažu, poželjna destinacija. Destinacija na kojoj se turisti boje za vlastiti život kad uđu u trajekt i ovako nešto dožive. Sramota za Jadroliniju, sramota za ministra, sramota za Vladu, sramota za Hrvatsku.” - naveo je autor videa.

U Jadroliniji nikome nije palo na pamet povući brod na remont ili možda nemaju zamjenski trajekt koji bi ga zamijenio na relaciji Sobra – Prapratno jer je trajekt „Valun”, koji je donedavno održavao tu liniju na remontu u Kraljevici.

Nakon što je prodiranje mora u garažu „Brestove” zabilježeno još u ožujku iz Jadroliniju su, upotrijebivši onu dobru staru floskulu „sigurnost putnika u Jadroliniji uvijek je na prvom mjestu”, tada kazali kako je “uslijed udara jakog juga, koje je u posljednje vrijeme u nekoliko navrata puhalo, došlo do otpadanja gumene zaštite na pramčanoj rampi, što je razlog ulaska vode”. Naveli su i kako „taj nedostatak nikako ne utječe na plovidbu i maritimne sposobnosti samog trajekta, no i on će svakako biti uklonjen u što je moguće kraćem roku”.

No, i ovih dana u poplavljenoj garaži putnici očito prilikom izlaska i ulaska u automobile moraju skidati obuću. Upravi Jadrolinije to valjda ne smeta. Njima je izgleda normalno da im je garaža poplavljena dok se dobar dio putnika koje prevoze s otoka na kopno i obratno tijekom vožnje zasigurno pitaju hoće li sigurno stići na svoje odredište. Uostalom, morska voda šteti i podvozjima automobila, ali u Jadroliniji za to nikoga nije briga, valjda samo dok ne počnu dolaziti odštetni zahtjevi.

Današnja „Brestova” je inače trajekt izgrađen danas već davne 1985. u Japanu gdje je i plovio dok ga Jadrolinija nije kupila 1999. godine.

Video sadržaj