Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 13:47

RAZRIJEŠENE TRI KRAĐE U ŽUPI DUBROVAČKOJ

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Gruda razriješene su tri krađe počinjene u posljednjih desetak dana na području Župe dubrovačke.

U prvom se slučaju radilo o krađi motocikla dubrovačkih registarskih oznaka počinjenoj tijekom noći 20./21. svibnja. Motocikl je, s ključem u bravi, bio parkiran ispred obiteljske kuće u mjestu Buići, a u prostoru  ispod sjedišta se nalazila kaciga i prometna dozvola, vlasništvo 48-godišnjaka.

U drugom se slučaju radilo o krađi triju skupocjenih sunčanih naočala i novčaniku u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovna kartica i novac, sve u vlasništvu 45-godišnjaka. Krađa je počinjena u noći 21./22. svibnja, a spomenuti predmeti su otuđeni iz nezaključanog osobnog vozila koje je bilo parkirano ispred obiteljske kuće također u mjestu Buići.

U trećem je slučaju tijekom noći 23./24. svibnja ispred dvorišta obiteljske kuće u Čibači otuđen električni romobil u vlasništvu 23-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je sva tri kaznena djela počinio 24-godišnjak koji je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

JPA