Utorak, 30 Svibanj 2023 14:28

Refinanciranjem i novim kreditnim zaduženjem HAC osigurava sredstva za autocestu do Dubrovnika

Hrvatske autoceste trebale bi do 30. rujna ove godine s deset hrvatskih banaka potpisati ugovor o refinanciranju kreditnog zaduženja u iznosu od 1,572 milijarde eura, a sa sedam hrvatskih banaka ugovor o novom kreditu od 600 milijuna eura, a tim refinanciranjem i novim zaduženjem osigurat će se 1,35 milijardi eura sredstava za dovršetak autoceste od Metkovića do Dubrovnika te od Križišća do Žute Lokve, prenosi danas Hina navode Jutarnjeg lista.

„Vlada odlučila: Ide se u dovršetak mreže autocesta, gradit će se krak prema Dubrovniku”, piše pak na svom FB profilu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

„Nakon desetljeća prometne ne povezanosti zahvaljujući Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi jug Hrvatske doživljava prometnu renesansu. Izgradnjom Pelješkog mosta i brze ceste preko Pelješca napravio se ogroman iskorak u prometnoj povezanosti, a sada odlukom Vlade ide se i dalje. Konačno nakon toliko godina čekanja započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika. Velika je to vijest za sve nas na jugu Hrvatske, autocesta će nam donijeti veći prosperitet, sigurnost u prometovanju, bržu povezanost s cijelom Hrvatskom što će omogućiti daljnji razvoj različitih gospodarskih grana s ciljem smanjenja utjecaja gospodarske monokulture turizma. Ova vijest je došla samo dan prije dana državnosti i nije mogla biti bolja čestitka Vlade RH od ove.” - napisao je Franković.

Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić izjavio je pak nedavno kako je u pripremi dokumentacija za nastavak autoceste prema Dubrovniku o čemu možete čitati OVDJE.

dm