Srijeda, 03 Travanj 2024 15:38

RYANAIR OTVORIO BAZU U ZL „RUĐER BOŠKOVIĆ”, PRVI LETOVI ZA BERGAMO I DUBLIN

RYANAIR OTVORIO BAZU U ZL „RUĐER BOŠKOVIĆ”, PRVI LETOVI ZA BERGAMO I DUBLIN Foto: Božo Radić / CROPIX

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski zrakoplovni prijevoznik otvorio je jučer svoju novu bazu u Zračnoj luci „Ruđer Bošković” u Čilipima te je započeo s operacijama s dva zrakoplova Boeing 8-200 „Gamechanger” (ulaganje od 200 milijuna dolara). Jučer ujutro su poletjela dva zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci.

Zračna luka „Ruđer Bošković” ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 19 zanimljivih ruta za ljeto '24.

Ryanair će letjeti na 19 ruta koje uključujući deset novih linija prema većim europskim gradovima Bergamu, Bariju, Parizu, Bruxellesu, Karlsruheu, Memmingenu, Krakowu, Düsseldorfu, Poznanu i Oslu. Ukupno će biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450.000 dostupnih sjedala.

Bitno je istaknuti da će Ryanair imati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.

Povodom početka operacija Ryanaira glavni direktor ZL „Ruđer Bošković”, odnosno Zračne luke Dubrovnik d.o.o Viktor Šober je izjavio:

- Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci „Ruđer Bošković” s dva svoja zrakoplova te ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim našim djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski posao u suradnji s Ryanairom. Sada je ispred nas izazovna sezona koja će vjerojatno biti rekordna i čeka nas velik posao. Ryanair će tijekom ljeta povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih destinacija i s tri destinacije zimi. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka „Ruđer Bošković” bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju. - kazao je Šober.

Povodom početka operacija direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira Jade Kirwan je rekao:

- Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. iz naše nove dubrovačke baze s našim prvim letovima za Bergamo i Dublin. Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna američkih dolara, odnosno ukupno 800 milijuna u tri baze u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti. Samo ovo ljeto, Ryanair će letjeti na 19 linija iz i do Dubrovnika pružajući najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima. - rekao je Kirwan.

JPA