Petak, 15 Ožujak 2024 17:57

SAMO U HRVATSKOJ: MILANOVIĆ NEĆE DATI OSTAVKU, BITKU ZA PREMIJERSKO MJESTO VODIT ĆE KAO PREDSJEDNIK DRŽAVE

Peđa Grbin i Zoran Milanović Peđa Grbin i Zoran Milanović Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak na Facebooku da će ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske, dati nakon parlamentarnih izbora, na kojima će se natjecati kao nestranački kandidat na listi SDP-a te da je uvjeren u pobjedu.

"Odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske", napisao je Milanović na Facebook stranici.

"Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima", dodao je.

Ranije danas predsjednik Republike Milanović raspisao je parlamentarne izbore za srijedu, 17. travnja. Nešto kasnije na konferenciji za novinare predsjednika SDP-a Peđe Grbina, predsjednik Republike Milanović najavio je da će biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima te će biti nositelj liste u 1. izbornoj jedinici.

Južni