Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 19:17

Sanja Pilić održala književni susret za djecu u Kabogi

Jedna od najčitanijih suvremenih hrvatskih dječjih književnica Sanja Pilić, održala je u subotu književni susret za djecu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Književnica je gotovo četrdeset prisutne djece u dobi od 7 do 12 godina starosti upoznala sa iznimno popularnim serijalom slikovnica o Maši, kao i drugim popularnim djelima iz svoje duge i plodonosne spisateljske karijere. Tijekom 90 minuta interaktivnog sadržaja, djeca su pričala što ih zanima te kakve knjige vole, podijelili su i želje za buduće tekstove ove spisateljice, dok im je ona otkrila odakle dolaze ideje za slikovnice te kako one nastaju.

Sanja Pilić redovito nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima, a njenih šest naslova dio je osnovnoškolske lektire. Djela joj postižu velike naklade i mnoga su doživjela po devet i deset izdanja, a serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina. Po romanima Sasvim sam popubertetio i Mrvice iz dnevnog boravka napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu Žar ptica, a po slikovnicama Maša i Božić i Maša i klaun predstave u kazalištu Trešnja.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019