Nedjelja, 02 Siječanj 2022 14:00

Sedmodnevna žalost u Smokvici nakon pogibije trojice mladića

Ilustracija Ilustracija Foto: Myriams-Fotos/Pixabay

Nakon tragične prometne nesreće na otoku Korčulu, u kojoj su živote izgubili trojica mladića u dobi od 19, 22 i 24 godine, sva trojica iz Smokvice, načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić proglasio je sedam dana žalosti.

Od 3. do 10. siječnja u Smokvici će na općinskoj zgradi i drugim javnim zgradama i mjestima biti istaknuta zastava na pola koplja, a neće se održavati niti javne manifestacije i programi kulturnog i zabavnog sadržaja.

Također, načelnik Kuzma Tomašić odlukom je pozvao i sve ugostitelje na području Općine Smokvica da sadržaje u okviru svoje djelatnosti prilagode tjednu žalosti.

Dvojica poginulih, 22 – godišnjak i 24 – godišnjak bili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica iz kojeg su se od njih danas riječima „vatrogasci nikada ne umiru, njihova vječna vatra gori u srcima ljudi koje su spasili” na službenoj FB stranici DVD -a oprostile i njihove kolege.

„Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne.” - riječi su pak kojim su se iz Nogometnog kluba Jadran oprostili od 24 -godišnjeg poginulog mladića koji je bio njihov član.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019