Srijeda, 23 Studeni 2022 19:29

Sjetite se ovoga i uz tzv. Crni petak: Ako je nešto predobro da bi bilo istinito - nije istinito!

Sjetite se ovoga i uz tzv. Crni petak: Ako je nešto predobro da bi bilo istinito - nije istinito! Foto: Markéta (Machová) Klimešová / Pixabay

Zadnji petak u studenom, ljubiteljima kupovine preko interneta poznat je i kao Crni petak ili Black Friday, odnosno dan kad internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No, premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prijevara koje dolaze s njima.

Tako iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske upozoravaju građane da budu oprezni prilikom kupovine na internetu.

Kako bi se izbjegle prevare potrebno je, kad je to moguće, koristiti online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, je su veće šanse da možete riješiti moguće probleme. Potrudite se i istražite, odnosno provjerite recenzije drugih kupaca prije same kupnje, koristite kartice jer imate bolje šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja i kad ste spojeni na sigurnu internetsku vezu i izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi. Nadalje, plaćajte samo na sigurnom uređaju i ažurirajte redovno operativni sustav i sigurnosni softver.

Ukoliko ste primili oglas kojim ste obaviješteni da ste osvojili nagradu, dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver. Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača i ako ne odgovara, obratite se svojoj banci. Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode, jer ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito - nije istinito!

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019