Srijeda, 22 Lipanj 2022 15:11

SJG: „Prije će Trebinje sagraditi aerodrom nego što će ovaj župan sagraditi CGO u Lučinom razdolju”

Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: Davor Mladošić

„Ovih dana Nikola Dobroslavić saziva presice o projektima u susjednim državama, nevjerodostojno kukajući o ugrozi izvorišta pitke vode na Ombli, kao da se odlagalište na Grabovici i njegov životni projekt Centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju ne nalaze na istom krškom terenu kao i navodna trebinjska zračna luka.” - reakcija je srđevaca na jučerašnju konferenciju za novinare koju je održao župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

Srđevci su u dnašnjem priopćenju županovu „pressicu” nazvali farsom te pišu: „Da bi farsa bila veća i da bi se još jednom potvrdila nesposobnost župana Dobroslavića, jučer je Državna komisija za kontrolu nabave donijela odluku o poništenju odabira izvođača za CGO Lučino razdolje.”

Javna nabava za izgradnju CGO Lučino razdolje inače je prvi put raspisana u prosincu 2020. godine i, navode srđevci, „od tada traje cijeli niz proceduralnih pogrešaka, ponovljenih natječaja, izmjena uvjeta i raznoraznih marifektluka Agencije za gospodarenje otpadom u najvećem projektu u povijesti Dubrovačko – neretvanske županije koji, sada je to već posve izvjesno, NEĆE niti dijelom biti financiran Europskim sredstvima”.

„Ako bude sreće, kao što nema pameti, neće biti niti realiziran.” - dodaju oni u priopćenju u kojem u naslovu navode kako će „prije Trebinje sagraditi aerodrom nego što će ovaj župan sagraditi Centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju”.

„Ovom novom epizodom je cijela saga o nesposobnosti župana i Agencije za gospodarenje otpadom dobila novu dimenziju. Ne samo što se župan pokazuje nesposobnim realizirati bilo kakav sustav za gospodarenje otpadom, nego će nas po odluci DKOM-a njegova nesposobnost koštati dodatnih 100
tisuća kuna, koliko iznose troškovi žalbe konzorcija Magnum Supra i Elektrocentar Petek. Mala je to cijena u očima županijske vlasti – riječ je niti o šest mjesečnih plaća županovog ravnatelja Agencije za gospodarenje otpadom Josipa Bačića, koji se do sada, osim u nesposobnosti, istaknuo jedino u uspješnom bježanju od novinarskih upita.” - napisali su iz Srđ je Grad.

U SJG očito smatraju da bi župan Dobroslavić trebao odstupiti, odnosno podnijeti ostavku, jer na kraju pišu: „Što više reći, a ne ponoviti se? U bilo kojem ozbiljnom poslu sve odgovorne osobe bi do sada već bile smijenjene i podnijele ostavke. To od župana u njegovih pulena nećemo dočekati – oni samo mogu zaoštriti retoriku o trebinjskom aerodromu ne bi li zvuk bubnjeva prekrio bolnu istinu o njihovoj nesposobnosti.”

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019