Petak, 10 Prosinac 2021 02:52

Skupljali stvari po ulici! Sramotno je kako je dostavljen paket našem sugrađaninu u Gradu

Piše:
Stvari iz paketa prebačenu su u drugu kutiju i tako dostavljene Stvari iz paketa prebačenu su u drugu kutiju i tako dostavljene

Naš sugrađanin (podaci poznati redakciji op.a.), ostao je jučer zatečen kada mu je jedan od karićara na kućnu adresu u Gradu, tj. u povijesnoj jezgri dostavio otvoren paket koji je stigao iz Njemačke. U biti nije mu ni dostavio paket već stvari iz paketa u drugoj kutiji na kojoj nije pisalo ni ime pošiljatelja. Paket je inače na Ploče dostavio Overseas, a tamo su ga preuzeli karićari.

- Negdje oko 11 jutros čovjek mi zvoni na vrata i donosi otvoren paket i ja ga pitam što se dogodilo, zašto je paket otvoren jer vjerojatno se ili oštetio u transportu ili jutros na kiši, a on mi kaže kako su stvari iz paketa skupljali i prebacili u drugu kutiju tamo na Pločama. Paket je inače stigao iz Njemačke i u njemu su bile neke stvari za djecu i starije članove obitelji. Njima je ta kutija izgleda ostala na kiši i vjerojatno se raskvasila što je potpuno neprimjereno jer stvari su bile mokre. Možda im je paket i ispao, ne znam, rekli su da je od kiše. Uglavnom, činjenica je da je sve iz originalne kutije izvađeno i stavljeno u drugu kutiju. - kazao je naš sugrađanin.

Jesu li sve stvari na broju, ne zna jer, ističe, još nije kontaktirao pošiljatelja paketa iz Njemačke.

- Oni nisu stavili nikakvu listu u paket pa ne znam jesu li sve stvari na broju. Kako su kupovali stvari tako su ih slagali u paket. Nisu stavili listu jer nisu računali da će mi paket stići otvoren i u drugoj kutiji. Meni je strašan način na koji mi je taj paket dostavljen baš kao što je strašno da ti karićari nemaju ni unifome i da ih je većina u polupijanom stanju. To je katastrofa, ma kakav Danteov pakao, to je grozno. On je došao, ostavio mi paket ispred vrata, niti sam ja što potpisao, niti imaju dostavnice, ništa. - rekao je sugrađanin.

- Ja tog karićara pitam što si mi ovo donio, a on meni kaže: „Znaš, nama je to ispalo pa smo skupljali, pa je ispadalo s kolica.” Pitam ga ima li šefa, kome ću se žaliti jer nemam nikakav papir da sam primio paket, ništa nemam. I zovem ja tog njihovog šefa, prvo mi se nije javljao, a kad sam ga dobio rekao mi je da će mi se ponovo javit i otad od njega ni traga ni glasa. - priča dalje naš sugrađanin i dodaje kako je zvao i Overseas.

- Zvao sam i Overseas jer su oni paket dostavili karićarima na Ploče. I oni su me u Overseasu šaltali s jednog broja na drugi, dali su mi pet različitih brojeva telefona pa mail jedan, drugi, treći, prebacuju krivnju s jednog na drugog i kažu da će mi se javiti u roku od 30 dana, da je to neki zakonski rok. - kazuje.

Iako svjestan da se zapravo bori s vjetrenjačama, naš sugrađanin najavljuje kako neće odustati, od karićara ili Overseasa tražit će odštetu.

- Spremam se zvati odvjetnika da vidim što mi je činiti. Želim da i drugi građani znaju, da paze da s tim Overseasom i da s karićarima nemaju posla. Ti ljudi jednostavno nisu kapači, ne mogu raditi taj posao. U tom paketu je mogla biti kakva liječnička ili druga važna dokumentacija, mogle su biti neke vrijednosti i nikome ništa, nitko neće odgovarati. Potpuno je neprihvatljivo da se paket koji je netko platio i uredno poslao, dostavi otvoren i oštećen. Za to netko mora odgovarati. Strašno sam ljut i ne mogu shvatiti da ovakve stvari još prolaze bez da itko preuzme odgovornost. Znam gdje živimo i ovo je zapravo sitnica u odnosu na ono kakva nam je svakodnevnica, ali cilj mi je upozoriti ljude da s nekim dostavnim službama nemaju posla. - kazuje.

- Sukus svega je da sam ja kriv što mi je došao takav paket, tj. tako ispada. Da me je netko obavijestio da mi je došao paket, bio bih ga ja sam pošao uzeti. Da su me nazvali da je kiša i da ne mogu doći, da su mi rekli da im se paket rasuo, da dođem vidjeti, pošao bi. Ne može se otvarati paket tek tako bez prisutnosti onog kome su poslani. To su privatne stvari i neprimjereno je nečije privatne i intimne stvari otvarati. To mi je neshvatljivo. - rekao je sugrađanin.

Naš sugovornik primio je jučer i drugi paket dostavljen putem HP Expressa. Taj paket stigao je neoštećen i zatvoren, kako bi i inače paketi i pošiljke trebali stizati

- Mladić iz HP Expressa koji je dostavio jedan drugi pake imao je akreditaciju, uniformu, paket mi je došao u normalnom stanju. Stvarno ne želim nikome zlo, ali ti karićari nisu za taj posao jer način na koji ga obavljaju nije primjeren. Moram reagirati kao građanin, kao korisnik nekakvih usluga. Pitam sam se i što nas dvoje uopće pričamo jer ja sam vama sad ispričao svoju priču i ništa se neće dogoditi. Ti će karićari i dalje biti na Pločama jer će netko reći da su oni socijalni problem i da moraju to tako raditi. Onaj koji ih je stavio na Ploče ne zna što će s njima. Jesu li što uzeli iz paketa, ne znam, ne mogu to reći, ali ovo je tako ružno, ponižavajuće i vrijeđa me k'o čovjeka. Zvat ću odvjetnika, tražit ću odštetu jer sam dobio oštećenu stvar. Ne želim nikome podvaljivati, nisam takav čovjek, ali netko drugi bi na mom mjestu rekao da je u paket u bila zlatnina. Što bi onda bilo? - pita se naš sugrađanin.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020