Četvrtak, 21 Prosinac 2023 12:14

SKUPŠTINA TZ GRADA DUBROVNIKA: NASTAVLJAJU SE PREGOVORI ZA CJELOGODIŠNJE POVEZIVANJE DUBROVNIKA ZRAKOPLOVNIM LINIJAMA

Sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika održana je jučer te su jednoglasno usvojene sve točke dnevnog reda, uključujući Rebalans financijskog plana za 2023. godinu i Godišnji program rada s financijskim planom za 2024. godinu.

Zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić, prisutnima je održala uvodnu riječ, ističući iznimne rezultate u turističkom sektoru protekle godine te čestitala na uspješnoj sezoni. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, predstavio je ostvarene rezultate u proteklom razdoblju te aktivnosti planirane u 2024. godini. Naglasak prezentacije odnosio se i na dugoročne strateške ciljeve za Dubrovnik usmjerene na održivi razvoj turizma, povećanje broja posjetitelja i noćenja u predsezoni i posezoni, povećanje prihoda, promicanje grada kao destinacije za sve godišnje sezone te stvaranje novih turističkih proizvoda.

Direktor Drašković naglasio je da je ključno postići prometnu dostupnost te će TZGD nastaviti pregovore s nacionalnim i drugim avioprijevoznicima kako bi ostvarili cjelogodišnje povezivanje Dubrovnika s europskim čvorištima. Suradnja sa svim čimbenicima turističkog gospodarstva u Dubrovniku, proširena na klasterima, bit će fokus TZGD u skladu sa Strategijom razvoja turizma. Turistička zajednica grada Dubrovnika ima za cilj ostvariti pozitivne pomake u produljenju turističke sezone i unaprjeđenju ponude u zimskim mjesecima. Time će se dodatno ojačati pozicija Dubrovnika na globalnom turističkom tržištu.

dpp