Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 14:00

Službeni izvještaj: Na potonuloj brodici „Kača”, uz poginulog skipera, bilo je devet putnika

Pomena, Mljet Pomena, Mljet Foto: Shutterstock

Ministarstvo Mora izdalo je danas i službeno izvješće o pomorskoj nesreći koja se jučer dogodila u akvatoriju otočića Glavat u blizini Pomene na otoku Mljetu, a u kojoj je smrtno stradao voditelj nevelike izletničke brodice. Na brodici se uz njega, naveli su iz Ministarstva, nalazilo još devet osoba (prve neslužbene informacije govorile su o osam putnika).

„Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena „Kača” u trenutku nesreće nalazilo se ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, dok je devetero putnika iz mora spašeno od strane službenika Lučke uprave Dubrovnik, posade glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće. Voditelj izletničke brodice nažalost nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid.” - piše u izvještaju Ministarstva mora.

„Spašeni putnici nakon izvlačenja iz mora prevezeni su u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s Policijom.” - stoji još u izvještaju.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019