Petak, 03 Studeni 2023 16:41

STJEPAN SIMOVIĆ: NEVERE SU SVE UČESTALIJE I SVE VEĆI IZAZOV

Piše:
Stjepan Simović Stjepan Simović Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Vatrogasne postrojbe diljem Županije dubrovačko – neretvanske imale nekoliko intervencija nakon nevremena, mahom na dubrovačkom i velolučkom području, kazao je za Južni i Dubrovnikpress županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

- Najveći problem je plima i vatrogasci su na terenu i u Veloj Luci i na Tenturiji u Komolcu u Dobrovniku. Ipak, unatoč svoj snazi vjetra bilo je tek nekoliko intervencija. U Konavlima je kraj groblja u Dunavama palo stablo, a prije toga su pripadnici JVP Konavle vozilo koje je zapelo zbog nevremena maknuli s ceste da ne ugrožava promet. - kazao je Simović.

Jedno stablo čempresa uslijed jakog juga palo je na putu do groblja u Veloj Luci.

Županijski vatrogasni zapovjednik Simović ističe kako su nevere sve učestalije.

- I nama vatrogascima su one sve veći izazov. Iako smo uvijek spremni i mi se na neki način učimo nositi sa sve češćim vremenskim neprilikama. Iza nas je požarna sezona i moram reći kako ne pamtim kad smo imali požare u listopadu, a mi smo prošli mjesec dva puta dizali kanadere što je rijetkost. Mi smo uvijek spremni, ali su ove klimatske promjene i nama veliki izazov.- kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.