Utorak, 03 Listopad 2023 16:48

ŠTO DONOSI DESETO IZDANJE GOOD FOOD FESTIVALA

Predstavljanje programa Predstavljanje programa Foto: TZGD

Ove godine Good Food Festival slavi svoje deseto izdanje, a održat će se od 9. do 22. listopada. Festival donosi program koji uključuje više od trideset događanja i „Program Plus”.

Na danas održanoj konferenciji za n program jubilarnog Good food festivala predstavile su pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić, Hilarija Lozančić Benić iz Regionalnog centra kompetentosti u turizmu i ugostiteljstvu, Ksenija Matić iz EventLab-a, Ana Grgić ispred Udruge Deša, zatim pročelnica Upravnog odjela za turizam Grada Dubrovnika Antonela Svilarić te Duška Šoljak iz Rixos Premium Dubrovnik.

„Jedan od najvećih uspjeha ovogodišnjeg festivala je dolazak poznatog Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića.” - kažu iz dubrovačke TZ.

Festival se također širi u susjedne destinacije, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, gdje će tim restorana Donna Sofia iz grada prijatelja Sorrenta zajedno s timom iz restorana Marangun pripremati autentična jela. Tijekom Napolitanske večeri, gosti će moći uživati u napolitanskim pjesmama Martine Russo i Sergia Sepe, uz niz tradicionalnih specijaliteta uključujući i omiljeni limoncello.

Nastavljajući humanitarnu tradiciju, 21. listopada, Hotel Rixos Premium Dubrovnik organizira gala večeru s temom „1001 NOĆ”, gdje će bogata jela biti upotpunjena nastupom Grupe Taliri i Plesne skupine Wevents. Svi prihodi od ove večere i tradicionalne Dubrovačke trpeze koja će se održati u subotu, 21. listopada uz nastup klape Kaše, a na kojoj će sudjelovati brojni dubrovački ugostitelji bit će donirani Zakladi Pomozimo djeci s invaliditetom i udruzi Rina Mašera za osobe s intelektualnim teškoćama. Festival također nudi mogućnost da posjetitelji kušaju tradicionalne dubrovačke i hrvatske specijalitete. Restoran Komin priprema Tradicionalni dubrovački objed s nastupom FA Linđo, dok će se u restoranu Veranda 2.0 predstaviti gastronomija regija Hrvatske uz glazbeni ugođaj Tria Laus.

„U suradnji s Event Lab-om, očekuju nas tri zanimljiva događaja: Pink Sunset & Love bar, Bottomless Bubblrs Brunch s predivnim pogledom na Park Orsula, te GASTROpoda – puževi u gastronomij, gdje će se posjetitelji upoznati s kulinarskim čarolijama puževa. Dva vikenda posvećena su ljubiteljima craft piva, u organizaciji Dubrovačke pivovare, uz bogat program i raznoliku ponudu piva. Osim tih događaja, posjetitelje očekuje i niz edukativnih radionica u organizaciji DEŠE i Regionalnog centra kompetentosti u turizmu i ugostiteljstvu,
Fantastični okusi koje nam pripremaju pizza-majstori za vrijeme Pizza Festivala od 12. do 15. listopada, neće ostaviti ravnodušnima ni najzahtjevnija pizza-nepca. Ne možemo zamisliti bolju kulisu za uživanje u njima, od jednog od najcool europskih kvartova, dubrovačkog Gruža i bivše tvornice TUP.” - navode iz TZ-a.

„Program Plus” nudi dodatne posebne ponude uključujući vinokušnje, slastice, doručke, gastro ture, škole kuhanja i radionice Paint, sip and savor. Sajam „Samo hrvatsko” u gruškom parku pruža priliku za kupovinu hrvatskih rukotvorina, hrane i pića. Trgovina Life According to KAWA pripremila je posebne popuste na začine i delicije.

Ovo su samo neki od vrhunskih doživljaja koje posjetitelji mogu očekivati na Good Food Festivalu 2023., a detaljan program možete pogledati OVDJE.

dpp