Srijeda, 27 Travanj 2022 12:49

Što je s azilom? Franković: Uskladili smo se s uvjetima, čekamo građevinsku dozvolu

S predstavljanja projekta azila S predstavljanja projekta azila Foto: Arhiva Dubrovnikpress.hr

Građevinska dozvola za Azil za životinje još nije ishodavana, a gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je razlog tome izmjena dokumentacije koju je zahtijevao Upravni odjel za izdavanje građevinskih dozvola.

- Nakon što je Grad Dubrovnik predao Upravnom odjelu za izdavanje građevinskih dozvola cjelokupnu dokumentaciju za ishođenje građevinske dozvole za azil za životinje, iz nadležnog odjela očitovali su se zaključkom u kojem su naveli dio stvari koje moramo promijeniti. - rekao je Franković.

- Uskladili smo se s uvjetima koje je dodatno tražio Upravni odjel za promet te su završene sve te izmjene i očekujemo da bi dokumentacija trebala biti u Gradu idući tjedan, kada bi Upravni odjel za građevinske dozvole trebao početi s obradom predmeta. - najavio je Franković.

Gradonačelnik Mato Franković predstavio je u svibnju 2019. novinarima idejno rješenje budućeg azila za prihvat napuštenih životinja Grada Dubrovnika, čija bi gradnja trebala započeti krajem godine. Novi azil smješten u blizini Grabovice moći će primiti 350 pasa, a u njemu su predviđena mjesta za napuštene mačke. Inače, prostor oko novog Azila upotpunit će se i novim javnim sadržajima, poput prostora za jahanje konja, a s ciljem da zaživi kao mjesto za rekreaciju dubrovačkih obitelji.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019