Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 17:21

STONSKA POLICIJA U PRIMORJU UHITILA 19-GODIŠNJEG SRBINA KOJI JE KRIJUMČARIO IMIGRANTE

Policijski službenici Policijske postaje Ston i policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u petak, 17. studenoga, spriječili krijumčarenje više stranih državljana na području Dubrovačkog primorja.

Naime, policijski su službenici zaustavili vozilo pulskih registarskih oznaka čiji je vozač, odmah nakon zaustavljanja, pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen i uhićen. Utvrđeno je kako se radi o 19-godišnjem državljaninu Srbije koji je prema prethodnom dogovoru, za novčanu naknadu, strane državljane trebao prevesti do dogovorenog odredišta.

U vozilu su se nalazili strani državljani za koje je utvrđeno kako su prethodno nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ uz kaznenu prijavu pritvoren, dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima.

dpp